Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto augustus 2009
 

Zestien keurige herenOnlangs kreeg de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul bezoek van Zuster Bernarda Schulte, dochter van meestersmid Jan Schulte. Zijn bedrijf stond langs het Oosteinde op de plaats waar nu de Laan van Wateringse Veld loopt.

Zij bracht een foto mee waar haar vader op staat (bovenste rij, tweede van rechts). Helaas wist zij niet wie de andere heren zijn, waar de foto is gemaakt en ter gelegenheid waarvan. Aan het gebouw te zien, en aan de spiegeling van het gebouw aan de overkant, is de foto niet in Wateringen of Kwintsheul gemaakt.

Vermoedelijk is de foto gemaakt in de periode 1910-1925. Zuster Bernarda dacht dat het een bijeenkomst van smeden is. Zij kon zich niet herinneren dat haar vader actief was in een of andere club of organisatie. Uiteindelijk riep zij de hulp in van de werkgroep en de werkgroep roept nu de hulp in van alle Westlanders. Wie zijn dit? Waar en waarom staan ze op de foto?

De foto van juli - Kinderen in een onbekende straat

De straat bleek een van de bekendste straatnamen in (voormalig) Wateringen te zijn: Laan van Scheltema. Nog tijdens zijn leven genoemd naar de bekende schilder. De twee jongens zijn Casper de Kok en John Barendrecht. Tijdens het historisch spreekuur kwam nog meer informatie naar boven.

De straat werd niet direct herkend, omdat er van dit soort laantjes weinig foto's in openbare collecties te vinden zijn. Meer foto's van deze en andere lanen zijn dus van harte welkom. De foto is nog te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.