Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto december 2016

Wie komt er alle jaren naar Wateringen?Sinterklaas is weer in het land en bij veel kinderen gieren de zenuwen door de keel. Hoeveel cadeautjes zal de goedheiligman op 5 december brengen?

Elk jaar wordt de Sint feestelijk onthaald in Wateringen. Dit gebeurt in ieder geval al sinds de jaren dertig. In 2003 kwam Sinterklaas niet aan met een paard,
koets of stoomboot, maar met een helikopter. Met luid geraas landde het toestel in het Hofpark, waarna de traditionele rijtoer kon beginnen.

Een van de jonge toeschouwers werd door fotograaf Peter van Raamsdonk op de foto gezet. We zien een jongetje verkleed als Sinterklaas bij zijn moeder op
schoot in het Hofpark. Op zijn gezicht zijn een baard en een bril geschminkt. En het is duidelijk dat zijn hart vol verwachting klopt.

Wie is dit jongetje uit 2003? Bij wie zit hij op schoot en wie is het jongetje op de achtergrond? Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail of Facebook.

De foto van november 2016: Kassiebouwen in Kwintsheul
De foto van de twee Heulse kassenbouwers is veel bekeken en besproken, maar helaas zijn hun namen nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de foto is gemaakt op de tuin
van Kemmers aan de Lange Wateringkade. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.
Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 3 december en 7 januari in de
Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.


From: Johanneke van der Lans - Bos
Sent: Monday, December 5, 2016 2:34 PM
To: 
Subject: Foto 2003 Sinterklaas


Beste heer / mevrouw,

Op de foto staan als Sinterklaas verkleed Marc van der Lans, toen 4 jaar en zijn moeder, Johanneke van der Lans. We zijn beide woonachtig in Wateringen.

Met vriendelijke groet,

Johanneke van der Lans