Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto januari 2007

Appeltje voor de dorst?

De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul gaat met de nieuwe foto van de maand het derde jaar in waarin een beroep wordt gedaan op de Wateringse, Heulse en Westlandse inwoners om uit te vinden wie de onbekende mensen zijn die vereeuwigd zijn op de vele foto's in de collectie.

De eerste foto van 2007 neemt ons mee terug naar de oude veiling. Vier mannen zijn bezig met het uitladen van appels. Op de muur de duidelijke boodschap "Verboden te rooken". Een oproep die, gelet op de vele houten kistjes, helemaal niet zo vreemd is. De kistjes zijn van de Loosduinse veiling, maar is de foto daar ook gemaakt? Wie zijn deze mannen? Wanneer is de foto gemaakt? Vragen waarop de Historische Werkgroep graag het ant-woord wil weten.

De foto van december - Vrouwen op retraite
Achtendertig vrouwen op één foto. Er zouden toch mensen moeten zijn die een of meer van de dames gekend hebben. Helaas, het mysterie blijft. De foto blijft te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.
 


Van: G.Bouman [
Verzonden: wo 3-1-2007 13:42
Aan:
Onderwerp: Foto

L.S.

Op de foto afgebeeld in de westlander herken ik rechts dhr. Kuhne vroeger wonende aan de noordweg in Wateringen.Via zijn nageslacht wonende in Wateringen kunt u misschien de andere personen traceren.

Met vr. Groeten,

G. Bouman


Van: Jolly van der Velden
Verzonden: do 4-1-2007 23:00
Aan:
Onderwerp: informatie betreffende foto in Zuid West krant


Aan het team van 'Oud-wateringen',

Mijn moeder was zeer verrast toen ze vandaag in het Zuid West krantje haar vader ontdekte. Het betreft de foto die gemaakt is op de veiling van Loosduinen. Haar vader staat helemaal rechts op de foto. Zijn naam was
Abraham Burger, baasknecht bij de man in plusfours
Dhr. C. Kühne, die naast hem staat. Hij (Kühne) was een zogenaamde herentuinder aan de Noordweg. Hij was van Duitse afkomst. Künhe veilde altijd in Loosduinen.
Het is mijn moeder niet bekend dat hij appels veilde.
Mijn opa heeft voor deze tuinder gewerkt van 1926 tot aan zijn (opa's) dood in 1940. Zij weet niet wanneer de foto is gemaakt, maar vermoedt dat het in de beginjaren is geweest vanwege het nog donkere haar van haar vader.
De andere twee heren op de foto zijn haar niet bekend.
Mogelijk heeft u nog vragen aan mijn moeder. U kunt haar bellen. Het is Mw. Van der Velden-Burger.


Met vriendelijke groet,

Jolly van der Velden


Van: Nico van Luijk
Verzonden: do 4-1-2007 16:27
Aan:
Onderwerp: informatie

Mijnheer Ikkan het mis hebben de tweede man van
rechts kan dat mijnheer khune wezen van de noordweg
in wateringen

Van luijk wateringen


----- Original Message -----
From: fam Tangel
To:
Sent: Friday, January 05, 2007 7:34 PM
Subject: foto van de maand


Beste werkgroep,


In de Parel stond de foto van de maand, waarin ik direct mijn opa Koos van den Ende herkende. Het is de man staande links op de foto. Ik heb deze foto ook zelf in mijn bezit en achterop staat dat hij is genomen op de veiling (van Wateringen) rond 1930.
Mijn oma heeft mij nog meer foto's nagelaten uit deze tijd, ook heb ik enkele zeer oude ansichtkaarten van Wateringen. Mijn oma leeft niet meer en de namen van de andere heren kan ik helaas niet geven.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

met vr. gr. Wilma (Tangel) van den Ende