Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto januari 2010

Twaalf mannen in de sneeuwHet is winter en daarom is de foto van de maand januari een echt winters plaatje. De Historische Werkgroep Oud-Wateringen Oud-Wateringen & Kwintsheul heeft een foto uit de collectie gehaald waar helemaal niets over bekend is.

We zien twaalf mannen in de sneeuw. Waarschijnlijk is de foto genomen in de omgeving van de Sint Jan de Doperkerk. Er is namelijk nog een tweede foto met padvinders erop, met ongeveer dezelfde achtergrond.

De mannen hebben een korte broek aan, maar ze lijken geen last van de kou te hebben. De vraag is: wie zijn deze mannen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Deden ze mee aan een voetbalwedstrijd? Wie het weet, mag het zeggen.

De foto van december - Heuls bevrijdingstoneel anno 1945
Ook deze maand is het nut van deze actie bewezen. Het was namelijk geen bevrijdingstoneel, maar een stuk over de Mariaverschijning in Fatima, opgevoerd in 1946. Tijdens het spreekuur kwamen drie Heulse dames die zelf op de foto stonden met alle namen. Ook brachten zij nog een tweede foto van hetzelfde toneelstuk mee. De foto en alle namen zijn te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.----- Original Message -----
From: nol en marloes
To: 
Sent: Friday, January 01, 2010 6:32 PM
Subject: foto van december twaalf mannen in de sneeuw


Beste mensen,

Geweldig die foto.
Op de foto in Het Hele Westland van 31 december herken ik mijn vader.
Hij staat als tweede van rechts in het witte overhemd met sjaaltje en het is Joop Duijnisveld, roepnaam Jo, geboren 29 juni 1917 Wateringen overleden 23 oktober 1976 te Delft aan longkanker.
Woonde aan de Noordweg 81 is later 119 geworden, getrouwd met Geert Strik van het Groene Pad. Kregen 4 zonen en 5 dochters
Zijn beroep was tuinder en later keurmeester aan de groentenveiling Wateringen naast de molen en daarna veiling Noord in Poeldijk.
Ik weet dat mijn vader gevoetbald heeft bij Velo maar waar dat toen was weet ik niet echt of aan de Noordweg of
Dr. Schaepmanstraat?
In het boek 75 jaar Velo staat op bladzijde 32 ook een foto waarop mijn vader met een voetbalteam staat.
Daar staat hij tweede van links, misschien herkennen jullie daar wat mensen op die ook op jullie foto staan?
Hier staan ook namen bij vermeld.

Veel succes met jullie zoektocht, als jullie nog vragen hebben mail me maar wie weet.


Vriendelijke Groeten

Marloes Duijvestijn Duijnisveld