Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto maart 2014

Heulse kinderen op zijn zondagsDe Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul heeft als foto van de maand een plaatje gekozen uit de collectie-Van Lier.
Deze fotograaf maakte in de jaren dertig vooral in Kwintsheul veel foto's. Waarschijnlijk zijn deze kinderen ook daar gefotografeerd.

We zien acht kinderen van oud tot heel jong in een kamer met modieus bloemetjesbehang. Ze zijn echt op zijn zondags gekleed.
Een paar meisjes hebben een kettinkje met een kruisje om, dus waarschijnlijk is het een katholieke familie.

Wie herkent deze kinderen? Komen ze uit één gezin? Wanneer en waar is deze foto gemaakt? Zijn de kinderen wel afkomstig uit
Kwintsheul? Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail en Facebook.

De foto van februari 2014 - Een gouden Wateringse bruiloft
De bezoekers aan het historisch spreekuur leverden de namen bij de foto. Het is het echtpaar Krijger-Evers met de (aangetrouwde)
kinderen, ook uit het eerste huwelijk van Maria Evers met Pieter van Zeijl. Er was wel wat onenigheid of de foto was genomen bij
een gouden bruiloft of het afleggen van de kloostergeloften van Martina Krijger. De foto en de namen zijn te zien op de website.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van
de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis.
De volgende spreekuren zijn op zaterdag 1 maart en 5 april in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van
Wateringen.


Kinderen van Koos Middelburg en Anna Moers;
Achterste rij: Jan, Alie, Cris.
Middelste rij: Riet, Dien, Gon.
Voorste rij: Bets en op schoot Annie.
Koos en Jopie Middelburg ontbreken.

Carina Lemmers-Wenneker

Zie ook: http://www.oud-wateringen.nl/foto_juni_2007.htm