Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto september 2006

Gerard de Vette en zijn vrienden

Van de Foto van de maand september is in ieder geval één persoon bekend. Helemaal links zit Gerard de Vette (geb. 1900). De Historische Werkgroep kreeg een afdruk van deze, waarschijnlijk rond 1920 genomen foto, van zijn dochter. De familie De Vette woonde aan de Noordweg, tegenover Velo. Het was de plek waar, in de beginjaren van de vereniging, de spelers en bezoekers hun fiets neerzetten.
Het is bij de familie niet bekend dat Gerard de Vette enige functie had, die deze foto zou kunnen verklaren. Hij zong wel in een koor, maar een bestuursfunctie was er niet bij. Dus is de vraag: wie zijn dit en waarom staan ze op de foto? Alle heren hebben een lintje op. Dit is waarschijnlijk een zelfgemaakte versiering voor een koninklijke of kerkelijke feestdag. Het raam en de gordijnen op de achtergrond zijn geschilderd, wat duidt op een toneeldecor. Wie kan er licht werpen op deze foto?

De foto van augustus - spelende kinderen
Van verschillende mensen, waaronder de kinderen zelf, kregen we de namen door. Deze foto is inmiddels compleet beschreven. Meer bijzonderheden op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.