Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto december 2020

De euro komt eraan!Er zijn tegenwoordig geen ouderwetse winters meer, dus is ook de foto van de maand december van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een zonnig plaatje geworden. De foto neemt ons mee terug naar 30 april 2001, Koninginnedag.

Fotograaf Peter van Raamsdonk trof voor het gemeentehuis deze groep van zestien kinderen en volwassenen aan die op hun eigen manier aandacht vroegen voor de introductie van de euro. Acht maanden later, op 1 januari 2002 werd deze nieuwe munt ingevoerd in twaalf Europese landen.

In de groep zien we onder andere bankpresident Duisenberg, een boef, een boekhouder en beveiligers. De kinderen zijn beplakt met nieuwe bankbiljetten en behangen met munten. Ze zijn niet alleen heel blij met de euro, maar ook met het portret van koningin Beatrix op de munten.

Wie zijn deze mensen die op Koninginnedag 2001 reclame maakten voor de euro? Hebben ze nog een prijs gewonnen bij deze optocht? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van november 2020 - De beste voorlezers van Wateringen
Met de foto van november gingen we terug naar 1982 toen in de Hofboerderij de jaarlijkse voorlees- en declamatiewedstrijd van de Culturele Raad werd gehouden. De prijs werd uitgereikt aan het team van De Kyckert. Helaas zijn nog niet alle namen bekend, dus de foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.
From: teun en karin otten
Sent: woensdag 13 januari 2021 22:38
To: foto@hvwk.nl
Subject: RE: Foto


Wat een leuke foto!!

De foto is een foto met Koninginnedag.

We deden het altijd met de straat,Korbeel.

De volgende personen staan op de foto,

1 Diantha Kamp
2 Karin Otten
3 Maaike Arkesteijn
4 John Kamp
5 Daan Otten
6 Annemarie Asselman
7 Josien Otten
8 Siene Arkesteijn
9 Zoey Olierook
10 Myrthe Kamp
11 Wopke Arkesteijn
12 Bram Otten
12 Rowan Olierook
14 Brenda Olierook
15 Dewi Asselman
16 Ixora Kamp.

Hoop je hiermee geholpen te hebben.

Groetjes Karin