Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto januari 2021

Schaatsen op de Lange WateringVoor sneeuw en ijs moeten we ook deze winter weer teruggrijpen op oude foto's. De eerste foto van 2021 van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul is er zo een. Fotograaf Smeele maakte op een koude winterdag op de Lange Watering een foto van schaatsende dorpsgenoten.

Tegen de achtergrond van de oude fruit- en groenteveiling aan de Bovendijk zien we een schaatser in volle vaart en een stilstaande. Langs de kant bindt een vader bij zijn dochtertje de schaatsen onder en even verderop zien we iemand die een kind voorttrekt op een slee.

We weten niet wanneer de foto is gemaakt. Waarschijnlijk is het een van de strengere winters van eind jaren zeventig of begin jaren tachtig geweest.

Wie zijn al deze Heulse schaatsers op de Lange Watering? Wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van december 2020 - De euro komt eraan!
De laatste foto van 2020 bracht ons naar Koninginnedag 2001 waar een groep van zestien kinderen en volwassenen verkleed waren om de euro te verwelkomen. Er is geen enkele reactie gekomen op deze foto, dus alle mensen gaan naamloos de geschiedenis is. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.

Op 4-1-2021 om 11:42 schreef Arno Van Dijk:

Goeiemorgen,

Met even een uurtje over heb ik de tijd genomen om eens goed te kijken.
De foto is naar mijn idee een stuk recenter dan dat het lijkt.
De middelste caravan die links te zien is, is een hobby classic, deze waren er vanaf 1988.
Het witte bestelbusje rechts ziet er uit als een mitsubishi l300 of een Toyota hiace, deze waren er begin jaren 90.
Ik vermoed dat de foto is gemaakt tijdens de koude winter van 1995.

Groet, Arno van Dijk.

Op 10-1-2021 om 09:48 schreef jansenknaap453:

Ik denk dat het eerder 95/96 is omdat persoon nr 2 waarschijnlijk Monique Meyer geboren in 1966 en nr.1 haar man Hans is. En op de achtergrond zie je de brug van de lange watering richting bovendijk en dit is de nieuwste versie en is denk goed op te zoeken wanneer deze vernieuwd is.
Dit is naar mijn idee eerder in de jaren 90 geweest dan eind jaren 70

Met vr. gr. Michel Jansen
Reactie op Facebook

1 Hans Bom
2 Monique Bom
3 Jan Bom met zijn kleindochter
4 Annebel