Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto van de maand

De Foto van de maand is een foto uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul waar personen
op staan van wie de naam niet bekend is. Deze foto kan al jaren in de collectie zitten, recent door een bezoeker van het historisch
spreekuur zijn aangeleverd of afkomstig zijn uit een schenking.

Het doel van de Foto van de maand is om met de hulp van de Wateringse, Heulse en Westlandse bevolking (en vaak ook mensen
in de rest van het land en overzee) de namen boven water te krijgen van de personen op de foto's en zo meer kennis te krijgen
van de lokale geschiedenis.

Van januari 2005 tot en met december 2010 heeft de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul maandelijks
een foto op de website geplaatst en naar de pers gestuurd. In het jaar 2011 zijn geen foto's gepubliceerd vanwege de teruglopende
belangstelling van de media.

De vele tientallen reacties uit binnen- en buitenland hebben het bestuur van de werkgroep ertoe gebracht om met ingang
van januari 2012 weer maandelijks een Foto van de maand te publiceren.

De foto staat op deze website en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/hvwateringen/.

Reacties kunnen worden gestuurd naar foto@hvwk.nl of kunnen direct worden geplaatst op Facebook.

Een beschrijving van de foto's en alle reacties verschijnt in het Kwartaalbericht, het blad voor leden en sponsors.

Archief foto van de maand


Druivenoogst in KwintsheulDe echte Westlandse druiven zijn weer te koop bij Sonnehoeck en dus werpt de Foto van de maand september van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een blik op dit deel van Kwintsheul.

In 1928 werden rond deze tijd de druiven geoogst in de tuin van Kouwenhoven aan het Groenepad, op een steenworp afstand van Sonnehoeck. Vier mannen, twee jongens en de hond pauzeren even om op de foto te gaan. De kas hangt nog vol met grote trossen druiven, Alicantes of Frankenthalers. De kistjes met het opschrift 'Westland Holland' staan al klaar voor de export.

Wat zijn de namen van de vier mannen, twee jongens en de hond? Wat is er van ze geworden na 1928? Welke druiven hangen er in deze kas?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de personen en de hond als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van augustus 2020 - Deze dames laten hun tanden zien
De foto van augustus nam ons mee naar Velo op Koninginnedag 2004. Veertien lachende dames werden door Peter van Raamsdonk op de foto gezet. Bijna alle namen zijn bekend, alleen dame nummer 13 leverde geen reacties op. Wie is zij? Ook weten we nog niet of dit een voetbalteam was en of ze gewonnen hebben. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.
Van deze foto weet ik alleen dat mijn vader nr. 2 Bert Kouwenhoven is, zoon van nr. 3 Jan Kouwenhoven.

De naam van de hond nr. 7 is Astor, die altijd bij Jan Kouwenhoven was en het zal zo te zien eind augustus 1928 geweest zijn.

Groetjes,

Annemiek van Os.