Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto van de maand

De Foto van de maand is een foto uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul waar personen
op staan van wie de naam niet bekend is. Deze foto kan al jaren in de collectie zitten, recent door een bezoeker van het historisch
spreekuur zijn aangeleverd of afkomstig zijn uit een schenking.

Het doel van de Foto van de maand is om met de hulp van de Wateringse, Heulse en Westlandse bevolking (en vaak ook mensen
in de rest van het land en overzee) de namen boven water te krijgen van de personen op de foto's en zo meer kennis te krijgen
van de lokale geschiedenis.

Van januari 2005 tot en met december 2010 heeft de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul maandelijks
een foto op de website geplaatst en naar de pers gestuurd. In het jaar 2011 zijn geen foto's gepubliceerd vanwege de teruglopende
belangstelling van de media.

De vele tientallen reacties uit binnen- en buitenland hebben het bestuur van de werkgroep ertoe gebracht om met ingang
van januari 2012 weer maandelijks een Foto van de maand te publiceren.

De foto staat op deze website en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/hvwateringen/.

Reacties kunnen worden gestuurd naar foto@hvwk.nl of kunnen direct worden geplaatst op Facebook.

Een beschrijving van de foto's en alle reacties verschijnt in het Kwartaalbericht, het blad voor leden en sponsors.

Archief foto van de maand


De beste voorlezers van WateringenEerder dit jaar overleed de Wateringse oud-wethouder Otto Jongmans. De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul mocht uit de nalatenschap een enorm aantal documenten en foto's in ontvangst nemen, waaronder een flinke collectie ingezonden brieven. Er zaten ook twee fotoalbums bij van de Voorlees- en Declamatiewedstrijd bij die op 30 oktober 1982 werd georganiseerd door de Culturele Raad in de Hofboerderij.

De albums waren bedoeld om foto's na te bestellen voor 60 cent per stuk. Van alle deelnemende kinderen is er een individuele foto, er zijn groepsfoto's en juryfoto's. De Foto van de maand november is een van de groepsfoto's waarop prijzen worden uitgereikt. Het meisje in het midden houdt een grote beker omhoog, twee andere hebben een kleine beker in hun handen.

Wie zijn deze kinderen die in 1982 meededen aan deze jaarlijkse wedstrijd? Hebben ze de bekers nog in hun bezit? Wie heeft er nog meer meegedaan in 1982 en wil er meehelpen om alle foto's van een naam te voorzien?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de moeder en kinderen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van oktober 2020 - Een lekker Heuls zonnetje
De foto van oktober toonde ons een Heulse achtertuin in de jaren dertig. Het bleek die van de familie Van Marrewijk aan de Hollewatering te zijn. De namen van de kinderen zijn bekend. De dame die wij dachten dat de moeder was, bleek de huishoudelijke hulp te zijn waarvan we de naam nog niet weten. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.
Reacties op Facebook

Kees van den Boogert
Het waren allemaal leerlingen van De Kyckert. Destijds was er nog een prijs voor de beste deelnemende school. Vandaar de aanwezigheid van Peter Sanders, directeur van De Kyckert.

Harry Brakel
Nummer 1 = de heer Van Rutte.

Trees Van Leeuwen
10 Sabrina Schalker
9 Petra Jessica Kester
8 Femke Thieme
7 Vicky van Winden
2 Peter Sanders
6 Luise Jacobs?